Uit de statuten van 1950:

“Het Van Oosterom Onderwijsfonds is een Stichting zonder profijtbeginsel, opgericht door mejuffrouw Van Oosterom in 1950, met onderwijs, ten behoeve van onbemiddelde meisjes, als het belangrijkste aandachtspunt in de doelstellingen.” 

Mejuffrouw  Van Oosterom bestemde haar nalatenschap voor jonge vrouwen, die de kans niet kregen om hun ambities waar te maken, omdat er geen geld voor was. 

Hoofddoelstelling van het fonds in deze eeuw is om een betere toekomst te bieden aan (jonge) mensen die aan het begin van een maatschappelijke loopbaan staan. Door de financiële ondersteuning krijgen zij de mogelijkheid om door zelfontwikkeling te werken aan betere toekomst. 


ENKELE REACTIES

“U heeft geen idee hoe blij ik ben met uw schenking. Ik ben hartstikke blij dat ik nu weer elke dag naar school kan gaan! Dit betekent heel veel voor me.
Ik zal jullie zeker op de hoogte houden, op dit moment is de situatie nog steeds het zelfde betreft de financiën.
Jullie waren mijn allerlaatste hoop om naar school te kunnen gaan. Na maanden van alles geprobeerd te hebben is dit een hele opluchting voor me.” 
(Danylal 15 jaar)

“Mede dank zij jullie steun heb ik mijn proefschrift kunnen afronden en vandaag heb ik te horen gekregen dat ik volgende maand kan beginnen met werken aan de universiteit. Bij de uitnodiging voor de promotieplechtigheid  stuur ik een voorstel voor aflossing van de lening.”

              (NN)

“Super bedankt! Wauw! Ik ben hier echt heel erg blij mee. Ik zal jullie via mijn nieuwsbrief op de hoogte houden van mijn (studie)reis.” 

(Lise 15 jaar)